Търсене
0
Кошница

Най-накрая ви показвам снимани и моите домашни желирани мечета. Децата ги обожават, а мен започват да обичат повече когато им ги приготвям :)

Малки, плодови, шарени и вкусни бонбони без захар и нищо вредно, и най-важното - без притеснения и угризения, че могат да бъдат изядени наведнъж, както най-често става.

За приготвянето им са ви необходими плодове, от които можете да направите фреш или смути, натурален желатин и мед. По желание може да използвате и друг подсладител. Нашето семейство е огромен почитател на меда, затова използвам него за допълнително подслаждане. Аз се снабдих с формички мечета за бонбоните, но можете да използвате всякакви други силиконови формички за бонбони или за лед.

Желираните мечета на снимката са приготвени от фреш Нар – червените мечета, фреш Портокал – оранжевите и от фреш Лимон – жълтите мечета.

Продукти за една доза – 50 мечета:

 Прясно изцеден сок от плод - примерно 1 лимон / ½ портокал/ половин нар

 2 супени лъжици натурален желатин

 2 супени лъжици мед (може и да се пропусне по желание)

Как ги приготвям:

 Изцеждам сока на избрания плод с помощта на най-обикновена ръчна преса  Изсипвам го в подходящ съд за котлон и добавям желатина

 Слагам съда на много леко загрят котлон и бъркам, колкото да се разтопи желатина

 Махам от котлона, сместа не трябва да е топла и добавям меда, като пак разбърквам

 С помощта на пипетата от комплекта, изсипвам във формичките до запълването им (ако нямате може да използвате голяма спринцовка)

 Прибирам в хладилник за 1-2 часа

 Изваждам от хладилник и отстранявам внимателно готовите бонбони мечета от формичките.

Често ми остава повече готова смес, с която запълвам силиконови формички за мед, поради липса на други формички и отново прибирам в хладилник за същото време.

Приготвяла съм същите тези бонбони и с бебешки пюрета и смутита, но с една лъжица повече желатин. Получават се мечета с по-плътен цвят, но също толкова вкусни. Медът спокойно може да се пропусне.

Опитайте и вие :)

Споделете вашата любима рецепта за бонбони, с която печелите обичта на околните ;)

Понички 'Надувки' във Фурна
Печени понички, които се правят изключително лесно и бързо, много са вкусни и не се пържат. Пълнежът избирате вие - сладко, мед, сирене и всичко което...
Хрупкаво Суфле от Тиквички
Едно по-различно и вече мое любимо суфле от тиквички с кашкавал и оризово брашно. Приготвя се лесно и бързо. Става тънко и хрупкаво, наподобява вкусна...
3 коментара
Елица
Елица
Wednesday 28th August 2019

Здравейте, от къде купувате натурален желатин и какъв по-точно?

Антония
Антония
Friday 22nd February 2019

Какви са вариантите за бонбони без желатин? опитах един път с агар агар, но ми се получиха прекалено меки

Ирина
Ирина
Tuesday 29th January 2019

Интересуваме желатина има ли значение на коя фирма е и какъв е?

Показани са от 1 до 1 от 3 резултата (1 страници)
Коментирай