Търсене
0
Кошница

От скоро любимата ни семейна закуска са палачинките с тапиока или както вкъщи ги наричат палачинките без брашно.

Наистина сместа е доста течна в сравнение със стандартното палачинково тесто, но затова пък стават толкова нежни, хубави и вкусни, че трудно можеш да им устоиш. Имат и един много приятен крем-карамелен вкус.

Съставки за 10-тина палачинки:

  • 2-3 яйца
  • 300мл мляко (прясно или ядково)
  • 4-5 супени лъжици брашно/нишесте от тапиока
  • Щипка сол
  • 1-2 ванилии
  • масло за намазване на тигана

Всичко се разбърква с миксер на бавна скорост, за да не се получат пяна и балончета в тестото. Сместта става доста по-рядка от очакваната, но това не трябва да ви притеснява. Намазва се тигана с масло, вдигнат от котлона и се изсипва ¾ запълнен със сместа черпак още докато тиганът е в ръцете ви във въздуха. С движения на тигана сместа се разлива в кръг, за да се оформи палачинката. Толкова са нежни палачинките, че се стягат и опичат още “във въздуха”, трябва им много малко на котлона, след което се обръщат да се опекат и от другата страна.

Определено се усеща един приятен крем-карамелен вкус, ако са направени с прясно краве мляко. С ядково мляко този вкус не е ясно изразен, но отново стават много вкусни.

Гарнирайте по желание. На снимката палачинките са поляти с бебешко плодово пюре Fruchtbar и сладко от смокини. Харесвам плодовите детски пюрета защото са без захар и стават за подобни аранжировки, доста удобни са когато са в пауч. Украсяваме всякакви сладкиши с тях. Сладкото от смокини също е правено без захар.

Опитайте и вие! Да ви е сладко!

Вкусен таханов хляб без брашно и мая
За семейства като нашето, което много обича сусамов тахан, този хляб много ще се хареса. Трябва ви само тахан, яйца, сода, чаша вода и миксер. Много в...
Вкусна супа топчета без месо
Вегетарианска супа топчета без месо и със страхотна веган застройка от слънчогледови семки. Много апетитна на вид и още по-вкусна. Богата на зеленчуци...
1 коментара
Съни
Съни
Tuesday 22nd September 2020

Тези палачинки са феноменални, по-вкусни са от класическите! Благодаря за рецептата, ще се използва много ????

Показани са от 1 до 1 от 1 резултата (1 страници)
Коментирай