Търсене
0
Кошница

Досега избягвах да публикувам рецепти за палачинки, защото интернет пространството е пълно с такива, които честно казано аз не харесвам особено, защото не приличат много на палачинките от моето детство. За мен щом е палачинка, трябва да прилича на истинската – в пълния и размер, тънка или поне сравнително тънка и да има същия или максимално подобен вкус. Да може да се прегъне или навие, намазана с любимия пълнеж.

Напоследък навсякъде виждам тип американски палачинки, малки, но затова пък дебели, с банан (аман от този бананов вкус слаган навсякъде), груби с овесени ядки или т.н. Не че не са вкусни, но търсех истинските палачинки, с възможно по-добри съставки. И да не забравяме - лесни за приготвяне.

Ето ги и тях:

Палачинки без глутен с оризово брашно

Без захар, без глутен, без прясно мляко, без миксер 

За приготвянето на 10-тина палачинки:

- 1 чаена чаша оризово брашно

- Щипка сол – по желание

- 2-3 пакетчета ванилия

- 4 яйца

- 1 кофичка кисело мляко

- 1 лъжичка сода

- Кокосово масло за намазване на тигана

- Краве Гхи масло за намазване на палачинката, след като се извади от тигана.

Всичко се разбърква с телена бъркалка, а не с миксер, в този ред:

Разбивам яйцата, добавям киселото мляко с угасената сода в него. Разбърквам и добавям предварително смесените сухи съставки – оризово брашно, солта и ванилията.

Пека на тиган с похлупак (не е задължителен похлупака) на котлон, загрят на 3-та степен, за да не изгарят. Намазвам тигана с много малко кокосово масло и сипвам по 1 не пълен черпак. Пека от едната страна за около 1-2 мин и обръщам с помощта на капака. Като извадя намазвам с краве гхи масло от едната страна.

От тази смес стават 10 палачинки.

Гарнираш по желание! Ние ги обичаме най-много само с масло или с мед.

На снимката са с мед и смлени слънчогледови и тиквени семки, и пчелен прашец. Друго любимо ни е с лешников тахан с мед или сладко от плодчета без захар!

Опитай и ти, с каквото ги обичаш и с каквото си склонна да ги предложиш на децата! И само с масло да са - достатъчно вкусни са!




Източник: ФБГ "Без глутен и захар е по-вкусно" 

Безглутенова Торта с Маскарпоне - Без захар
Уникално вкусна и лесна торта с маскарпоне и мед, без никаква захар и дори без глутен. Това е най-бързата, истинска и красива торта, която съм правила...
Бърза Безглутенова Пица от Нахутено Брашно
Най-бързата пица, която съм правила – 10 минути от началото до края на приготвянето и. А децата просто я обожават. Без готово тесто, без месене и без ...
2 коментара
Нели
Нели
Friday 24th August 2018

Изключително вкусни палачинки. Благодаря за рецептата.

Hristina
Hristina
Monday 04th November 2019

I az gi pravia po sa6tia na4in i dage gi garniram sas tahan i med ,mnogo e vkusno

Вероника
Вероника
Monday 26th March 2018

Прекрасна рецепта! Малкото човече и всички останали много ги харесахме!

Показани са от 1 до 1 от 2 резултата (1 страници)
Коментирай